Artikelen

Zoek

0 Resultaten

Nieuwe geavanceerde LNG trainingsfaciliteiten RelyOn Nutec nu open

Wij zijn erg blij te kunnen melden dat onze LNG trainingsfaciliteit op ons oefencentrum op de Rotterdamse Maasvlakte nu operationeel is. Met deze uitbreiding van onze faciliteiten bieden wij de meest uitgebreide en unieke trainingsmogelijkheden in Europa.

Scroll naar beneden om meer te lezen

26. maart 2021

De afgelopen vier maanden is er hard gewerkt om een nieuwe LNG trainingsfaciliteit te realiseren op het RelyOn Nutec oefencentrum op de Maasvlakte. In 2014 namen wij onze eerste LNG faciliteit in gebruik. De verhuizing naar ons nieuwe oefencentrum heeft ons de mogelijkheid geboden het LNG oefenobject verder te verbeteren en uit te breiden. Naast trainen op LNG plasbranden, kan er ook geoefend worden op lekkages en afdichtingen.

LNG trainingsmogelijkheden

Vanaf heden kan er getraind worden op:

  • Kleinschalige LNG flens-, leiding- en afsluiterlekkages en lekafdichting
  • Aansluiten en demonteren van LNG veiligheidsappendages
  • LNG flenslekkage met brand
  • LNG vloeistofplas uitdamping met plasbrand

Met deze uitbreiding van onze faciliteiten bieden wij de meest uitgebreide en unieke trainingsmogelijkheden in Europa. RelyOn Nutec biedt ook zeevarenden, die deelnemen aan de STCW IGF-trainingen, de unieke kans om kennis te maken met LNG als product en de praktische toepassing van de technologie in een LNG-installatie in diverse demonstraties.

CryoLab

Om u optimaal voor te bereiden op de LNG praktijktrainingen kunnen wij in ons CryoLab uw bewustwording van cryogene vloeistoffen vergroten. Middels diverse demonstraties geven wij uitleg over:

  • Gedragingen en gevaren van de cryogene vloeistof
  • Gedrag van de gekoelde gassen die vrijkomen
  • Verandering van eigenschappen van materialen en middelen na blootstelling aan de cryogene vloeistof
  • Beschermende eigenschappen van persoonlijke beschermingsmiddelen tegen de cryogene vloeistof

In Q3 plannen wij de officiële opening. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte. Het is vanaf nu al mogelijk om op ons oefencentrum met LNG te trainen. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via booking@nl.relyonnutec.com of 0181 376 600.

 

Volgend artikel