Søk

0 Resultat

Ny 360 graders teknologi tas i bruk på sikkerhetskurs

Ny innovativ teknologi tas i bruk for å støtte sikkerhetskurs i offshoresektoren.

Bla nedover for å lese mer

8. november 2018

Lanseringen av en ny, innovativ teknologi hos en ledende leverandør av sikkerhetsopplæring i Storbritannia gjør at offshorearbeidere nå er bedre rustet for sikkerhetskurset for helikopter.

På OPITO-konferansen for sikkerhet og kompetanse, som arrangeres i Kuala Lumpur, kunne Falck Safety Services UK i dag (8. november 2018) avdekke en helt ny teknologi med 360 graders perspektiv.

Den virtuelle opplæringen, som gjennomføres med VR-briller og håndholdte enheter, gir kursdeltakerne den mest realistiske forståelsen av hva som kan forventes under en helikopterevakuering (HUET).

Selskapet, som er ledende innen kursvirksomhet, kursadministrasjon og kompetansetjenester og har flere kurssentre i Aberdeen og Nordøst-England, antas å være den første organisasjonen i landet til å innføre denne teknologien.

Opptak i 360 graders perspektiv vil bli brukt som et innledende kurshjelpemiddel ved sentrene i Storbritannia, slik at kursdeltakerne er godt forberedt på evakueringsopplæringen i bassenget. Håpet er at teknologien vil bidra til å eliminere eventuelle bekymringer eller frykt før øvelsen.

Administrerende direktør ved Falck Safety Services UK, Duncan Bonner, sier følgende: "360-gradersteknologien vil føre til en bedre opplevelse for kundene og deres ansatte ved å formidle så mye informasjon som mulig om opplæringen og hva personellet kan forvente å oppleve under HUET-øvelsen."

"Som leverandør av kursvirksomhet og kursadministrasjon er selskapet alltid et steg foran i forhold til digital innovasjon i bransjen, og dette har vært en liten investering som vil utgjør en stor forskjell for kundene våre.  Denne teknologien gir en svært realistisk opplevelse i et kontrollert og trygt miljø, og deltakerne vil være mer forberedt på HUET-øvelsene til og med før de blir våte på føttene.

Opptakene skal brukes av Falcks instruktører i den innledende klasseromsundervisningen, slik at de kan gå gjennom hvert enkelt element av evakueringsøvelsen trinn for trinn og gi deltakerne en klar forståelse av hva de kan forvente, og dermed, forhåpentligvis, eliminere bekymringer hos deltakere som er nervøse før bassengtreningen.

Assisterende leder ved opplæringssenteret, Rory Soutar, har følgende å si:  "Dette kommer til å bli til enorm hjelp for personer som sliter med bassengøvelser, og vil være et godt hjelpemiddel for personer som deltar på sikkerhetskurs for første gang og er nervøse eller bekymret for det som skal skje."

"Dette gir oss en mulighet til å veilede og bygge opp selvtilliten til personer som ikke svømmer så godt, og roe dem ned før de går i bassenget. Det er viktig at kundene kan se opptak fra øvelsene fra et undervannsperspektiv, slik at de ser alle fasene av øvelsen i tillegg til demonstrasjonen vi gjennomfører på bassengkanten.  Det er den mest realistiske digitale opplevelsen som kan tilbys kursdeltakerne på markedet, og det er utvilsomt et fantastisk opplæringsverktøy for våre instruktører og kunder."

Teknologien, som støttes av Neil Weightman Digital i Aberdeen og lanseres på OPITO-sikkerhetskonferansen i dag, vil nå bli distribuert til alle sentre i Storbritannia. I tillegg er det planer om å distribuere teknologien globalt til alle de 33 Falck-opplæringssentrene i nær fremtid.

Det er også planer om å benytte 360-gradersteknologien til å skape et brannøvelsesscenario, og opptakene skal utføres innen utgangen av året.  Opptakene vil bli brukt til å gi et lignende opplæringshjelpemiddel for instruktører som har kurs i offshore brannslukking på sentrene i Storbritannia.

I 2019 vil selskapet undersøke mulighetene for å skape lignende 360 graders miljøer i forbindelse med vindturbinkurs ved Falcks spesialbygde vindturbintårn i Teesside nordøst i England.

Utstedt på vegne av Falck Safety Services Ltd av Frasermedia

Kontakter

Pauline Fraser, Frasermedia:

(01224) 857999/07812 131175

pauline@frasermedia.co.uk

Amy Gill, Marketing Manager, Falck Safety Services UK:  

mailto:amy.gill@uk.falcksafety.com

 

Klikk på lenken under for å se 360-gradersopplevelsen.

For best resultat åpnes videoen i fullskjermmodus på en mobilenhet eller et nettbrett.

https://www.youtube.com/watch?v=Qai-Dp_1WAI&t=22s