Search

0 Results

Map Background

Ter ondersteuning van onze afdeling Customer Services en Sales zijn wij momenteel op zoek naar een Duitstalige Medewerker Customer Services.

Medewerker Customer Service (m/v) – Duitstalig

Full time Rotterdam-Maasvlakte, Netherlands

Deadline: 15. December 2019

Apply for this position

RelyOn Nutec (Fire Academy) is een internationaal opererende onderneming, gespecialiseerd in veiligheid van mensen en organisaties. Wij bieden advies, opleidingen en trainingen aan industriële- en overheidsbrandweren en professionals uit de offshore, maritieme en windenergie sector. Met twee trainingscentra in de Amsterdamse en Rotterdamse havens bereiden wij professionals en hulpverleners voor op het voorkomen en bestrijden van incidenten in een realistische trainingsomgeving, met realistische incidentscenario’s. Samen met onze klanten zorgen wij al ruim 34 jaar voor de veiligheid van hun medewerkers en organisaties. Wij zorgen ervoor dat onze klanten competent en optimaal voorbereid zijn op noodsituaties en gaan verder dan wet- en regelgeving.
RelyOn Nutec beschikt wereldwijd over 37 trainingscentra verspreid over 21 landen.

Momenteel zoeken wij voor onze afdeling Customer Service en ter ondersteuning van de afdeling Sales een:

Medewerker Customer Service (m/v) – Duitstalig

40 uur per week, Rotterdam-Maasvlakte

De functie:

Als Medewerker Customer Services ben je een echte administratieve duizendpoot, je verzorgt en beheert namelijk de complete cursus- en cursistenadministratie voornamelijk voor onze Duitstalige industriële en publieke relaties. Daarnaast ondersteun je de accountmanagers bij commerciële activiteiten voor (inter)nationale klanten en ben je de spil in de samenwerking en afstemming tussen klant, accountmanager en onze operationele organisatie.

Jouw profiel:

Je houdt van aanpakken en afwisseling en je zorgt ervoor dat, samen met je collega’s, de verschillende werkzaamheden en nieuwe taken, aan het einde van de dag zijn opgepakt. Je bent secuur, administratief sterk, communicatief vaardig, enthousiast, flexibel en, last but not least, je beheerst de Duitse taal in woord en geschrift uitstekend. Daarnaast vragen wij:

  • MBO+/HBO werk- en/of denkniveau;
  • Een kei in plannen en organiseren van werkzaamheden;
  • Administratief sterk en secuur en goed met Microsoft Office;
  • Een pro-actieve houding;
  • Stressbestendigheid;
  • Uitstekende beheersing van de Duitse taal in woord en geschrift is een vereiste en daarnaast een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • Goede communicatieve vaardigheden.

Ons aanbod:

Wij bieden je een uitdagende functie in onze professionele, collegiale en unieke organisatie in een uiterst boeiende en dynamische markt. Je bent bereid jezelf snel te ontwikkelen. Je werkzaamheden zijn afwisselend en zeker niet saai te noemen en je voert ze in teamverband uit maar bent ook in staat ze zelfstandig uit te voeren. Het salaris past bij de geleverde inspanningen, dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse:

Herken jij jezelf in het bovenstaande profiel dan kun je voor 15 december 2019 schriftelijk een gedetailleerd CV en motivatiebrief zenden aan: hr@nl.relyonnnutec.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Charlotte Wevers, Manager Customer Services, via 0181-376 666.